tisdag 5 december 2017

På Löjtnantsgatan har ett misstänkt farligt föremål påträffats


Platsen runt det farliga föremålet har spärrats av i avvaktan på bombtekniker som är på väg för att göra en bedömning.

Påverkar trafiken i Brämaregården då avspärrningen gör att bussar inte kan köra på Myntgatan och vissa tillfartsvägar i området. Finns ingen preliminär tidsuppfattning på hur länge det beräknas vara avspärrat.

09.30 Bombtekniker har nu börjat undersöka föremålet. Inga evakueringar av boende i området. Däremot har man uppmanats att stanna inne samt hålla sig borta från fönster som vetter mot fyndplatsen under tiden som undersökningen av föremålet pågår.

10.05 Föremålet omhändertaget av bombtekniker varför man nu minskar ner avspärrningarna till att bara gälla själva platsen där föremålet påträffades.

10.30 Det farliga föremålet påträffades i anslutning till en personbil på adressen. Mycket tyder på att det rör sig om en handgranat som nu har åtgärdats av bomtekniker.

Polisen har ökad närvaro i området för trygghetskapande åtgärder.

I nuläget kan polisen inte utesluta att denna händelse har anknytning till den pågående gängkonflikten i Göteborg. Någon misstänkt finns inte i nuläget, ingen gripen. Dörrknackning pågår sedan i morse för att prata med de boende.

https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Vastra-Gotaland/2017-12-05-0624-Farligt-foremal-misstankt-Goteborg/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar