söndag 3 december 2017

2017-12-03 10:41, Stöld, Skara (Åldringsbrott)


Tre nya kända försök till stöld hos äldre kvinnor i Skaraborg. Anmälda i efterhand. (Åldringsbrott). Vid samtliga fall har man inte lyckats komma in bostaden.
Hemtjänsten ringer in till polisen efter det att man fått fram uppgifter om att två vårdnadshavare troligen utsatts för det som polisen kallar åldringsbrott.
En kvinna född-37 får besök av två okonda kvinnor som knackar på. Offret förstår inte vad de säger och släpper inte in dem. Offret ser sedan hur de båda kvinnorna lämnar i en bil, okänd modell/fabrikat. Brottet inträffat på Smultronstigen.
En kvinna född -39 fick under lördagen besök av en pojke (tonåring) som begär att få komma in och fylla på vattnen i en flaska. Han kom aldrig in i bostaden utan blev avvisad. Brottet inträffade på Smultronstigen.
Under lördag morgon har en kvinna född -43 fått besök av två kvinnor som vill fylla på en vattenflaska. Offret blir misstänksam och trycker på trygghetslarmet, kvinnorna avviker då och kommar aldrig in. Händelsen inträffat på Stationsgatan.
TIPS till polisen på 114 14.


2017-12-03 10:41, Stöld, Skara Stockholms län - Aktuellt - polisen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar