söndag 13 augusti 2017

Skottlossning, Malmö


Polis larmas av flera uppringare om en skottlossning på Ystadvägen. Polis och ambulans beordras till platsen, där tre skadade män anträffas. Skottlossningen ska ha skett inne i en föreningslokal. De tre männen är förda till sjukhus. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning, och för sök med vapenhund. Polisen arbetar just nu initialt med informationsinhämtning, och förhör med eventuella vittnen.
Uppdatering kl 09:07: Platsen är forsatt avspärrad i väntan på tekniker för teknisk undersökning. Det gör att Ystadvägen, in mot centrum, är avstängd för trafik förbi platsen. Trafiken kommer åter att släppas på den aktuella sträckan när den tekniska undersökningen är klar.
De tre skadade männen är mellan 20-25 år. Två uppges vara lindrigt skadade och en livshotande.
Det befann sig mycket folk på platsen vid tidpunkten för händelsen. I nuäget bedrivs forsatta utredningsåtgärder, som förhör och dörrknackning. Man undersöker även om det finns kameror i det aktuella området, som kan ge information om händelsen. Antalet gärningsmän är i nuläget oklart, så även hur de försvann från platsen. Det finns ingen gripen för händelsen.
Uppdatering kl 09:18: Från region Skåne kommer uppgifter om att två har livshotande skador och en lindriga.
Kl 10:09 är den tekniska undersökningen av platsen klar, och trafiken på Ystadvägen släpps åter fram.
Kl 12:15: Personer som kan ha med skottlossningen att göra ska ha lämnat från platsen i bil. Polisen är intresserade av att få in eventuella iakttagelser gjorda på och runt den aktuella platsen på Ystadvägen, runt 06 på söndagsmorgonen. Dessa kan lämnas till Polisen på 114 14. 
Kl 14:28: Den tekniska undersökningen pågår fortfarande på platsen. Tekniker har säkrat vissa fynd, och dessa kommer att skickas för analys. Antal gärningsmän är fortfarande oklart, men efter skottlossningen ska flera personer lämnat lokalen, vilka är intressanta för utredningen.  Polisen genomför under eftermiddagen fortsatta förhör som kan ge upplysningar om händelsen.   
Kl 14:55: Den tekniska undersökningen av lokalen är klar.


2017-08-13 05:52, Mord/dråp, försök, Malmö Stockholms län - Aktuellt - polisen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar