söndag 3 juli 2016

Sammanfattning av senaste dygnet på Bråvalla Festival.


Sammanfattningen omfattar tiden 2016-07-02, 07.00 - - - 2016-07-03, 07.00:
12 personer har omhändertagits på grund av berusning, LOB.
4 personer har omhändertagits på grund av ordningsstörning, Polislagen §13.
Ca 45 personer har tagits med för provtagning och förhör med anledning av skälig misstanke om ringa narkotikabrott, eget bruk. En del av dem har även haft med sig narkotika och misstänks därför även för narkotikabrott, innehav.
Under dagen anmäldes en våldtäkt av en kvinnlig volontär som under natten ska ha blivit utsatt för en våldtäkt av en annan volontär. För närvarande finns ingen mer information tillgänglig om det ärendet.
Vid 21-tiden inträffade ett våldtäktsförsök i området mellan scenen Sensation och campingen.
Där har en kvinna blivit upptryckt mot ett staket och utsatt för ett våldtäktsförsök. I samband med överfallet ropade hon på hjälp och då kom en okänd man förbi och knuffade till gärningsmannen vilket gjorde att övergreppet upphörde. Gärningsmannen lämnade omedelbart platsen och eftersöks nu av polisen.
Polisen vill komma i kontakt med den mannen som avbröt handlingen och vi eftersöker gärningsmannen.
Signalement: man 25-30 år, ca 170 lång, mörkt brunt hår, iförd blå bomberjacka, mörka byxor, vita skor och talade felfri svenska.
Ni som vet något om händelsen kontakta polisen enligt nedan och lämna information. All information kan vara av vikt.
Alla tips mottages via telefon 114 14 alternativt www.polisen.se
Kl. 01.48 greps en 21-årig man misstänkt för sexuellt ofredande och ringa narkotikabrott. Han ska förhöras när han nyktrat till.
Kl. 02.40 omhändertogs en 21-årig man efter ett tidigare beslut om hämtning till förhör angående en misshandel som har inträffat föregående dygn.
Denna information kan komma att förändras/uppdateras, varför det rekommenderas att titta fortlöpande efter ny information.
Idag söndag tjänstgör presstalesperson Thomas Agnevik från kl. 06.00 fram till 15.00. Thomas nås på Bråvallapolisens pressnummer 010-56 670 77.
Uppdatering kl. 08.15: Angående våldtäkten som nämns ovan, som är den femte anmälda sedan festivalens början kan vi berätta att den har inträffat i ett gemensamt tält som de båda volontärerna delat under festivalen. De båda har även haft frivillig sex innan våldtäkten. Den misstänkte har förhörts och sedan frigivits av åklagare efter förhör.
När det gäller det sexuella ofredant där en person greps kl. 01.48 kan vi inte berätta några detaljer om vad som inträffat eftersom den misstänkte ännu inte är förhörd.
Det totala antalet anmälda sexuella ofredanden under Bråvalla Festival är nu uppe i 11-12. Signalementen är skiftande med en gemensam nämnare är att det rör sig om yngre män.


2016-07-03 06:04, Sammanfattning dygn, Norrköping Jämtland - Aktuellt - polisen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar