måndag 11 juli 2016

2016-07-09 Flera personer ringer in om att de hör smällar centralt i Sollentuna


Denna händelsenotis är skriven kl 08.30 9 juli och är en beskrivning av de initiala förloppet och det vi hittills känner till:

Flera patruller skickas 00.30 till centrala Sollentuna efter att flera inringare hört av sig om att de hört smällar i området.
Enligt de initiala uppgifter polisen får när de kommer till platsen så verkar ett okänt antal personer ha skjutit och därefter kastat någon typ av sprängladdning av okänd sort. Efter det ska de ha försvunnit från platsen.
Området där detta ska ha skett spärras av och både polispersonal och polishund söker av området för att se om det finns någon person som är skadad. Man hittar ingen och ingen har heller gett sig till känna och är fysiskt skadad.

Ingen person har blivit fysiskt skadad så vitt vi känner till i nuläget men det finns en del materiella skador på fasader med mera.
Förundersökningar om försök till mord, framkallande av fara för annan och synnerligen grovt vapenbrott har under natten inletts.

Extra många poliser på plats under lördagen

Platsen är under lördagsmorgonen fortsatt avspärrad och teknisk undersökning kommer att pågå.

Det kommer under dagen och kvällen också att vara extra många poliser i området för att fånga upp eventuella vittnesuppgifter med mera.


2016-07-09 00:30, Skottlossning, Sollentuna Jämtland - Aktuellt - polisen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar