onsdag 22 juni 2016

Falsk läkare bedrar äldre


På flera olika håll i landet, även inom polisregion Nord, rapporteras om bedragare som ringer till äldre personer och utger sig för att vara läkare
De äldre personerna har erbjudits att köpa ny medicin som med full garanti ska bota deras sjukdomar. Priserna har varierat från hundratusentals kronor till några tusenlappar. Tillvägagångssättet har skiljt sig åt. Ibland har bedragaren försökt få den brottsutsatte att föra över pengar till ett konto. I något fall har bedragaren sagt åt den utsatte att ta ut kontanter.
På senare tid har även ett andra skede förekommit. Ett tag efter det första bedrägeriförsöket har en påstådd polis ringt upp och förklarat att polisen vet om att ett bedrägeriförsök har gjorts. Polisen säger sig vara bedragaren på spåren, men behöver den brottsutsattes hjälp för att få fast brottslingen. Den falska polisen begär dock att den brottsutsatte ska sätta in en större summa pengar på ett konto som tillhör bedragaren för att på så vis skaffa fram bevis mot denne.
Vi vill varna för dessa företeelser med falska läkare och falska poliser. Ingen läkare skulle ringa till en patient för att sälja mediciner. Ingen polis skulle ringa till en brottsutsatt person och kräva att han eller hon ska sätta in pengar på ett konto.
Har du eller någon du känner blivit kontaktad av en sådan här bedragare? Anmäl det i så fall till polisen på telefonnummer 114 14.


Falsk läkare bedrar äldre Stockholms län - Aktuellt - polisen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar