torsdag 12 juli 2018

Två med koppling till kriminellt nätverk åtalas för grovt narkotikabrott



De tre männen kom till Göteborg för att medverka på en tillställning i Västra Frölunda. Kvar i sin parkerade bil lämnade de ett halvt kilo kokain.


Det var i mitten av mars som polisen hade uppsikt över en restaurang i Västra Frölunda med anledning av en tillställning i lokalerna. Tre män som parkerade sin bil i närheten av festlokalen väckte polisens intresse.


En av dem, en 21-åring, visade sig vara efterlyst och omhändertogs därför av polis. 21-åringen bar dessutom en skyddsväst samt en skinnväst av mc-modell märkt med ett känt kriminellt nätverks symbol.

– Kopplingen till nätverket gjorde att vi lite senare under kvällen ville titta närmare på bilen för att söka efter eventuella vapen, säger Mats Johansson, utredare vid spaningssektionen i polisområde Storgöteborg.

Vid husrannsakan i den parkerade bilen fann polisen inga vapen, men istället cirka 500 gram kokain paketerat i tre påsar.

21-åringen åtalas nu tillsammans med en 40-årig man vid Göteborgs tingsrätt, misstänkta för grovt narkotikabrott. Den tredje mannen i sällskapet är friad från misstankar. Samtliga av de tre männen är hemmahörande i Skåne. Rättegången inleds nästa vecka.

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juli/tva-med-koppling-till-kriminellt-natverk-atalas-for-grovt-narkotikabrott/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar