torsdag 30 november 2017

23:32, Mord/dråp, försök, Enköping


Romberga, en ung kvinna född 1999 har förts med ambulans med skador i ryggen efter att hon skadats av ett vasst föremål. Polis och ambulans beordrades till fotbollsplanen i Rombergaområdet, där kvinnan fanns tillsammans med ett antal vittnen.

Kvinnan är förd med ambulans till Akademiska sjukhuset. Kvinnans skador ska ej vara livshotande enligt rapport från ambulans och polis på plats. Polisen har varit i området med flertalet patruller och sökt med hund. Ingen gärningsman är gripen i ärendet. Förundersökning om försök till dråp har inletts. Polisen kommer nu höra vittnen och säkra bevisning från platsen och från målsäganden. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning. RLC mitt har inga ytterligare uppgifter i nuläget om ärendet.

UPPDATERING 30/11:

Klockan 23:33 på onsdagen får polisen larm om en skadad kvinna som befinner sig på fotbollsplanen vid Rombergaskolan i Enköping. Flera polispatruller åker till platsen där en skadad kvinna född -99 anträffas. Kvinnan är skadad i ryggen och har troligtvis blivit huggen med ett vasst föremål. Hon förs till Akademiska sjukhuset i Uppsala och den senaste informationen är att skadorna inte är livshotande.

Hundpatruller sökte i området kring fotbollsplanen men ingen person har gripits för brottet. Rutinmässigt har flera fordon och personer kontrollerats i närområdet och en del spår har säkrats, exakt vad vill polisen inte gå in på. Polisen har gått ut med uppgifter om att vittnen på plats inte har varit samarbetsvilliga, men arbetet med att hämta in information fortlöper under dagen. 

Polisen kommer under dagen genomföra en teknisk undersökning i området, och arbetet med att förhöra vittnen och säkra spår fortsätter. Det pågår även en kartläggning för att se ifall det finns någon tidigare känd hotbild mot kvinnan.

Brottet rubriceras som försök till dråp.

UPPDATERING 30/11:

Två män har anhållits för försök till dråp. Åklagare leder nu förundersökningen. Polisen lämnar ingen ytterligare information i ärendet. 

https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Uppsala-lan/2017-11-30-0209-Morddrap-forsok-Enkoping/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar