onsdag 20 september 2017

Mord/dråp, försök, Uppsala


En man har blivit skjuten med flera skott i Valsätra i Uppsala. Flera personer som misstänks vara gärningsmän ses i samband med händelsen men ingen är gripen.

Larm kommer in vid 17.30-tiden om skottlossning i Valsätra i Uppsala. Flera patruller åker till platsen och en man i 25-års åldern hittas svårt skadad på platsen. Han förs till sjukhus med ambulans.

En stor polisinsats söker efter de misstänkta gärningsmän som uppges ha flytt från platsen, men ingen är i nuläget gripen. En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Polisen har flera patruller på plats i området för att skapa trygghet och vara tillgängliga för de i allmänheten som vill lämna tips. De som har sett något kan också ringa 114 14.

UPPDATERING 21.24: Tekniker är klara på platsen. En del fynd har gjorts som nu ska analyseras för att se om, och i så fall hur, de har ett samband med händelsen.
Den polisiära närvaron är fortsatt stor i området för att öka tryggheten.

UPPDATERING 21.55: Avspärrningen är hävd. Poliser fortsätter dörrknackning i området för att hitta fler personer som kan ha sett eller hört något.

UPPDATERING 00:03:Flera personer och fordon har kontrollerats under kvällen, men ingen är gripen. Förundersökning gällande försök till mord fortsätter och det kommer finnas extra polisiära resurser på plats i området under natten.
Händelsenotisen kommer inte uppdateras något mer.

https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Uppsala-lan/2017-09-19-2005-Morddrap-forsok-Uppsala/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar