torsdag 1 juni 2017

En lastbil har kört in i flera bilar i centrala Eskilstuna

Polisen har spärrat av runt lastbilen och söker efter chauffören.

10.46 Polisen larmades om att en lastbil hade kört in i flera bilar på Rademachergatan i Eskilstuna. Lastbilen visade sig vara stulen. Chauffören, en man, ska efter kollisionen med bilarna ha kört vidare en kort sträcka innan han parkerade fordonet vid korsningen Kungsgatan / Tullgatan.

Polisen arbetar nu dels med att undersöka lastbilen, och dels med att söka efter chauffören.

11.10 Polisen fattade beslut om att spärra av runt lastbilen. Avspärrningen gäller i nuläget två kvarter, mellan Rademachergatan och Nygatan, samt mellan Tullgatan och Bruksgatan. Syftet med avspärrningen är av säkerhetsskäl, tills polisen har undersökt fordonet.

Lastbilen stals i centrala Eskilstuna vid 06.30-tiden i dag. Den ska ha innehållit tvätt från ett hotell. Under morgonen hittades vagnar med tvätt vid en rondell i Årby.

Det finns även iakttagelser om att lastbilen ska ha kört omkring i Årby strax innan den kolliderade med bilar i centrala Eskilstuna. I Årby ska lastbilen ha kört över tolv cyklar.

Inga personskador har rapporterats.

Polisen är intresserad av vittnesuppgifter om mannen som körde lastbilen. Den som har information kan ringa på 114 14. Vid akut läge ska man ringa 112.

12.53 Polisen har begärt assistans av nationella bombskyddet. De är på väg till Eskilstuna. Det finns i nuläget ingen prognos när de kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar