lördag 19 november 2016

Misstänkt rattfylleri på mc alternativt moped. Barn på mopeden.

Polisen får in uppgifter om att en man påtagligt berusad kör på en mc alternativt en moped mellan husen vid Amandas gård i Högsbohöjd. Ett flertal vittnen har sett färden och även sett hur mannen kört omkull. När olyckan inträffar har mannen ett yngre barn bak på mc/mopeden. (Senare visar det sig handla om en mc)

Polis tillkallas. När olyckan inträffat så lämnar mannen och barnet platsen och går in i en lägenhet. Mc:n ligger kvar på platsen. Polis anländer. Polisen lokaliserar föraren/mannen men han vill inte samarbeta. Ytterligare en patrull till platsen. Även polisen upplever att mannen är vädligt påverkad och hotfull.

De yngre barnet som varit med på färden visar sig vara en pojke ca sex år gammal. Mamman kontaktas. Barnet tas om hand av polis för att sedan köras till mamman. Föraren/mannen pekas ut av vittnen.  

Inga kända personskador. Mannen/föraren medtogs för provtagning. Bedömning av ärendet kommer att genomföras av befäl. Föraren kommer möjligen även att bli misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Polisen kommer även att rapportera ärendet till sociala myndigheter då det gäller barnet. Den påverkade mannen/föraren saknade även körkort vilket gör att han även är misstänkt för olovlig körning alternativt grov olovlig körning.  

https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Vastra-Gotaland/2016-11-19-1323-Rattfylleri-Goteborg/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar