måndag 18 januari 2016

Åldringsliga sprängd

Polisen anser sig nu ha fått fast de som i höstas lurade sig in hos åldringar i Göteborg. Detta rapporterar Göteborgs-Posten.

Det var i höstas två kvinnor, 19 och 20 år, lurade sig in hos åldringar under förespegling av att komma från hemtjänsten för att lura av dem pengar och kort, och sedan göra stora uttag.

De två kvinnorna dömdes i våras för liknande brottslighet. Den 19-åriga kvinnan slapp då undan med skyddstillsyn då tingsrätten ansåg att hon "visat uppriktig ånger för sin brottslighet och det kan inte uteslutas att hon i sina gärningar påverkats av äldre personer."

Den 20-åriga kvinnan dömdes till skyddstillsyn, men inte för åldringsbrott utan för att hon dels stulit kläder med hjälp av magnet, dels för att hon hållit vakt när hennes mor stal kaffe i en livsmedelsbutik för 1940:-.

Häromveckan dömdes också fem utländska medborgare för stölder från 73 äldre kvinnor i livsmedelsbutiker runt om i Västsverige. De dömdes till allt från villkorlig dom till fyra och ett halvt års fängelse. Alla fem dömdes också till utvisning.